No image for PowerPivot Gallery in all Site Content SharePoint


While working on a migration project of a SharePoint 2010 to SharePoint 2013 site collection using BI, I found quite a few bugs. One of them is that, when you go in “All Site Content”, the PowerPivot Gallery doesn’t show the image, or better said, cannot show the image.

PowerPivot Gallery

No image powerpivot gallery

It’s not the biggest SharePoint bug, however it can be annoying especially for end users. I opened up Chrome Dev tools, and I found out the source of the bug… the developers did a spelling mistake in the image reference. Instead of PowerPivot… meet the new LowerPivot.

No image for PowerPivot Gallery in all Site Content SharePoint

Lowerpivot powerpivot gallery

It’s pretty hard to change the code that brings this bug and given the importance of it, it won’t probably be fixed by Microsoft soon, so here is how you can easily fix it in your farm. Navigate to “C:Program FilesCommon Filesmicrosoft sharedWeb Server Extensions14TEMPLATEIMAGESPowerPivot” and no, 14, is not a spelling mistake! Even if we are in SharePoint 2013, the picture still resides in the 14 hive.

Copy the “powerpivot_32_32.png” image, and name it “lowerpivot_32_32.png”. You will now have to exact images with different names in the layouts folder.

No image for PowerPivot Gallery in all Site Content SharePoint

lowerpivot powerpivot

At the end, everything should work well and you will see the pretty PowerPivot Gallery image!

powerpivot gallery

powerpivot gallery

Drop a comment if this helped!

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s