Tag Archives: IIS Manager

Site not appear in IIS Manager

Site not appear in IIS Manager error opening in SharePoint Designer

Advertisements
Advertisements

Site not appear in IIS Manager error opening in SharePoint Designer

I have created a site collection and then create two team sites on SharePoint server. Sites are working fine from central Admin but Site not appear in IIS Manager. Also when I try to edit a SharePoint site on SharePoint designer 2010 following error comes.

Unable to open website following causes:

  1. The web server may not have SharePoint installed.
  2. The web server may be temporarily out of service.
  3. If you are connecting through a proxy server the proxy settings may be incorrect.
  4. An error may be occurred in the web server

The IIS manager only showing the following sites SharePoint 80 and SharePoint central admin

When I try to create a site on SharePoint designer following error comes:

The web site must be created on a server that is running Microsoft SharePoint foundation server please choose another location.

I have installed SharePoint server 2010, SharePoint foundation server 2010 and SharePoint designer on my pc.

Solution :

* In IIS Manager, you're only going to see the Web apps, the site collections and sites are wont show up (if you have another web app that isn't showing up, that's a bigger issue. I'd delete it and try to recreate it.

* The SharePoint Designer issue, I've had before. For me, the issue was a firewall setting. But basically if you can get to the pages with the browser, make sure you have correct permissions set for your login, etc.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
SharePoint sites not opening

SharePoint sites not opening locally IIS Error

Advertisements
Advertisements

SharePoint sites not opening locally IIS Error

I am having this strange problem . SharePoint sites not opening (new sites created) locally IIS Error. And even iis is failing to pick up the ip binding with a site. All my existing sites when browsed from IIS manager are giving certificate error and ultimately showing connection problem error. Only thing that was done was the patching this week. I have no idea why all this is happening. Has any one faced similar problems before.

Solution :

* try stopping the Foundation Web service on the affected farm member and re-starting it.

* If you were adding SSL certs to the IIS sites, it may be a case of attempting to use the same IP with different SSL certificates across IIS web sites.  IIS 7.5 and below do not support SNI, so you have to have a unique IP:SSL Cert combination, or get a Wildcard or SAN certificate instead.

Advertisements
Advertisements